BOTANISK BRYGGNING

"Botaniskt bryggd" är inte en trendig beteckning för marknadsföringen av våra produkter - det är namnet på den teknik som används för att tillverka högkvalitativa drycker och som gått i arv från generation till generation inom Fentiman-familjen.

I själva verket är det just denna botaniska bryggningsteknik som skiljer våra produkter från andra kolsyrade drycker och som ligger till grund för Fentimans varumärkeslöfte och oöverträffade kvalitet - en kvalitet som karaktiseras av en djup smakrikedom, silkeslen munkänsla och god kropp.

Denna lyxigt distinktiva smakupplevelse börjar med ett noggrant sökande världen över efter de absolut finaste naturliga ingredienserna.

Klicka på hotspot-figurerna för att lära dig mer

Nord- och Sydamerika

ROSA GRAPEFRUKT

Florida

En av de största citrusfrukterna, den rosa grapefrukten bjuder på syrlighet blandat med en ljuvlig sötma. De syrliga (men ändå söta) noterna skapar ett läckert samspel av smaker i vår Pink Grapefruit Tonic Water - det perfekta receptet för en fantastiskt uppfriskande och god G & T!

Europa

At Fentimans we try to source as many ingredients as close to home as possible. Lucky for us, Europe holds some of the finest ingredients in the World!

FLÄDERBLOM

Europa

Flädern har varit en stapelvara i de engelska lantköken under många århundraden. De delikat vita fläderblommorna, som växer vilt i Europas mångfald av häckar, börjar blomma i juni, vilket signalerar ankomsten av sommaren. För att fånga essensen av en engelsk sommar väljer vi endast de finaste fläderblommorna för vår ljusa blommiga dryck Fentimans Sparkling Elderflower.

APELSINER

Medelhavet

Våra specialinköpta apelsiner kommer från Medelhavsområdet och är kända för sin underbart syrliga och intensiva citruskaraktär. Det tempererade klimatet får apelsinerna att mogna långsamt och utveckla en livligt djärv citrusdimension vilket ger extra god smak åt vår Valencian Orange Tonic Water.

ROSOLJA

BULGARIEN

Roseolja är vad som ger vår Rose Lemonade sin distinkta och läckert blommiga smak. Vi använder endast rosolja från "Rosendalen" i Kazanlak, Bulgaren - känd för sin högkvalitativa rosoljeproduktion. Rosenbladen skördas inom ett mycket smalt tidsfönster, en gång om året. Rosbladen plockas för hand i soluppgången, när de doftar som bäst, varefter själva oljan utvinns inom några timmar. Resultatet är en delikat och distinkt rosensmak.

Asia

Some of the finest exotic ingredients are grown in the Asian continent.

INGEFÄRSROT

Kina

Ingefärsroten har under många årtusenden använts både som örtmedicin och matlagningsingrediens i Asien. Två tusen år efter att romarna först började importera ingefära till Europa fortsätter Fentimans traditionen med att importera endast den allra finaste ingefärsrot från Kina. Innan ingefärsroten kan användas i vår botaniska bryggning av Fentimans Ginger Beer, krossar vi roten och extraherar dess intensivt kryddiga smak. Resultatet är en komplex, eldig och fyllig smak.

KININ

Indonesien

Känt för att ha använts av brittiska kolonister som skydd mot malaria, kinin utvinns än idag ur barken från cinchonaträdet och är en av nyckelkomponenterna i tillverkning av tonic. Endast den renaste kinin utvinns eftersom det är just denna som ger premium tonic sin distinkt torra och något bittra smak. Den kinin som Fentimans använder i sina drycker har stark anknytning till hur britterna en gång framställde tonic världen över.

Att skapa just den perfekt balanserade smaken som kunderna förväntar sig av Fentimans - fyllig med god munkänsla och textur - det är något som vårt oerhört skickliga smakteam tar sig an med stor entusiasm. För att säkerställa kvalitet och spårbarhet tar vi ansvar för hela tillverkningsprocessen från början till slut utifrån följande ethos:

När väl de botaniska ingredienserna har införskaffats och preparerats kan den flerfasiga botaniska bryggningsprocessen börja...

Vi börjar med att infusera de botaniska ingredienserna i sjudande vatten för att på så sätt extrahera de naturlig smakerna. Utvinningen av smak tar tid och kan inte forceras. Vi använder samma metod för att utvinna smaken ur en rad olika botaniska växter - en smakskapande process som resulterar i en koncentrerad och balanserad botanisk vätska, redo för jäsning (fermentering).

Jäsning

Den metaboliska jäsningsprocessen, i vilken levande jäst ingår, är början på den magi, häxkonst och alkemi som är hjärtat och själen i Fentimans drycker.

Jäsning sker över sju dagar i öppna fyrkantiga jäsningskärl - en långsam utveckling av rika och komplexa smaker när väl jäst, socker och den naturliga päronjuicen kommer till liv och börjar arbeta. Det är under själva jäsningen som de smakföreningar skapas som sedan ger den färdiga drycken dess djup, komplexitet och smak.

Smakskapande

För att komplettera och förstärka smaken på den jästa botaniska vätskan framställer vi, i våra egna lokaler, ytterligare smaker och eteriska oljor utifrån noggrant utvalda ingredienser. Resultatet är den lyxigt distinktiva smak som Fentimans är känd för.

Vatten och naturlig sockerbeta tillsätts innan vätskan piggas upp ytterligare med litet kolsyra.

Pastörisering förlänger inte bara livslängden på våra drycker men hjälper även sammansmältningen av eteriska oljor, botaniska extrakt och smaker.

Resultatet är en rundad, smidig och balanserad smakupplevelse.

Så, det är vad botanisk bryggning handlar om

en flerstegsprocess från växt till flaska vilken resulterar i utsökt smakliga drycker från Fentimans.