"Botaniskt bryggd" är inte en trendig beteckning för marknadsföringen av våra produkter - det är namnet på den teknik som används för att tillverka högkvalitativa drycker och som gått i arv från generation till generation inom Fentiman-familjen.
I själva verket är det just denna botaniska bryggningsteknik som skiljer våra produkter från andra kolsyrade drycker och som ligger till grund för Fentimans varumärkeslöfte och oöverträffade kvalitet - en kvalitet som karaktiseras av en djup smakrikedom, silkeslen munkänsla och god kropp.
Denna lyxigt distinktiva smakupplevelse börjar med ett noggrant sökande världen över efter de absolut finaste naturliga ingredienserna.
Att skapa just den perfekt balanserade smaken som kunderna förväntar sig av Fentimans - fyllig med god munkänsla och textur - det är något som vårt oerhört skickliga smakteam tar sig an med stor entusiasm. För att säkerställa kvalitet och spårbarhet tar vi ansvar för hela tillverkningsprocessen från början till slut utifrån följande ethos:
När väl de botaniska ingredienserna har införskaffats och preparerats kan den flerfasiga botaniska bryggningsprocessen börja...
Vi börjar med att infusera de botaniska ingredienserna i sjudande vatten för att på så sätt extrahera de naturlig smakerna. Utvinningen av smak tar tid och kan inte forceras. Vi använder samma metod för att utvinna smaken ur en rad olika botaniska växter - en smakskapande process som resulterar i en koncentrerad och balanserad botanisk vätska, redo för jäsning (fermentering).
Den metaboliska jäsningsprocessen, i vilken levande jäst ingår, är början på den magi, häxkonst och alkemi som är hjärtat och själen i Fentimans drycker.
Jäsning sker över sju dagar i öppna fyrkantiga jäsningskärl - en långsam utveckling av rika och komplexa smaker när väl jäst, socker och den naturliga päronjuicen kommer till liv och börjar arbeta. Det är under själva jäsningen som de smakföreningar skapas som sedan ger den färdiga drycken dess djup, komplexitet och smak.
För att komplettera och förstärka smaken på den jästa botaniska vätskan framställer vi, i våra egna lokaler, ytterligare smaker och eteriska oljor utifrån noggrant utvalda ingredienser. Resultatet är den lyxigt distinktiva smak som Fentimans är känd för.
Vatten och naturlig sockerbeta tillsätts innan vätskan piggas upp ytterligare med litet kolsyra.
Pastörisering förlänger inte bara livslängden på våra drycker men hjälper även sammansmältningen av eteriska oljor, botaniska extrakt och smaker.
Resultatet är en rundad, smidig och balanserad smakupplevelse.
en flerstegsprocess från växt till flaska vilken resulterar i utsökt smakliga drycker från Fentimans.