Historia

År 1905 blev Thomas Fentiman, en järntillverkare från Cleckheaton i England, kontaktad av en affärskollega som önskade låna en summa pengar. En överenskommelse träffades och som säkerhet för lånet lämnades ett recept på ett botaniskt bryggt ingefärsöl. Lånet återbetalades aldrig och sålunda blev Thomas Fentiman ägare till det unika receptet.

Thomas började använda receptet och producera botaniskt bryggd ingefärsöl som han levererade från dörr till dörr med hjälp av häst och vagn.

Thomas ingefärsöl tappades på handgjorda stenkrus eller s k "gråhöns".

Fearless

"Fearless" (Orädd), Thomas Fentimans trogna familjehund, vann Crufts lydnadsklass år 1933 och 1934. Thomas var så stolt över Fearless prestation att han inte enbart lät hundens bild pryda alla flaskor men också Fentimans fabriker. Ännu idag skyddas varenda Fentiman-flaska av en stolt Fearless!

NUTID

Världen har förändrats mycket under de hundra år sedan Thomas Fentiman grundade verksamheten - och Fentimans har tvingats anpassa sig efter den moderna världens krav och önskemål. Förändrade köpvanor har medfört att leveransen av Fentimans produkter från dörr till dörr har fått ge vika för försäljning online, i butiker, barer och restauranger. De gamla stenkrusen som pryddes av "Fearless" bild har även de ersätts av våra ikoniska, specialdesignade glasflaskor.

Under de 100 år sedan vi först började brygga botaniska drycker har familjen Fentimant fortsatt att äga verksamheten som numera leds av Thomas Fentimans barnbarn. Genom att använda en flerfasig botanisk bryggningsteknik fortsätter vi traditionen med att brygga utsökt goda växtbaserade drycker. Våra bryggprocesser har uppdaterats och våra drycker tappas numera på flaska, kolsyras och pastöriseras för en förlängd hållbarhet. En sak som inte har förändrats under alla dessa år är vårt starka engagemang i en överlägsen smakkvalitet.